ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον εξοπλισμό πτηνοτροφείων διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων τα ποιοτικά προϊόντα της VOLITO Ολλανδίας που εξειδικεύεται στην κατασκευή εξοπλισμού για την παραγωγή αυγών κατανάλωσης, και πατρογονικών. Ποιο συγκεκριμένα παράγει επιδαπέδιες και πολυόροφες φωλιές, ταινιόδρομους και αναβατόρια μεταφοράς αυγών.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

H Alpha Προοπτική Α.Ε. σε συνεργασία με τον Αυστριακό οίκο Cona προσφέρει Ηλιακά Ξηραντήρια με πάρα πολύ μικρό κόστος Ξήρανσης πρώτων υλών για Pellet, Ζωοτροφών, Βιομάζας κ.λ.π.

 

Δέιτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

H Alpha Προοπτική Α.Ε. σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οίκους , προσφέρει μικρές και μεγάλες επαγγελματικές γραμμές παραγωγής Pellet, στερεών βιοκαυσίμων και ζωοτροφών.Πλήρες γραμμές παραγωγής αποτελούμενες από:

 

• Σιλό (Χωνί)
• Ιμάντας τροφοδοσίας για Τεμαχιστή, Ξηραντήριο και Μύλο
• Αποροφητήρας προς Σκελετό-Κυκλώνα και Φίλτρο για την Σκόνη
• Ιμάντας Τροφοδοσίας για το συσκευαστήριο
• Δονούμενη μπάντα κόσκινο ψύξης
• Πίνακας με LCD Οθόνη και PLC σύστημα

 

1. Τεμαχιστής
Η πρώτη ύλη (μέγιστο μέγεθος 10cm) ρίχνεται μέσα στο σιλό χωνί και διαμέσω του ιμάντα τροφοδοτείται ο Τεμαχιστής των 37kW από σκληρές χαλυββολεπίδες, για να καταστεί μικρότερη. Το πλέγμα των 20 mm πάχους, διάτρητο 8 mm, τοποθετημένο πίσω από τα μαχαίρια, διαστασιολογεί την πρώτη ύλη.
Απορροφητήρας φέρνει το υλικό στην επόμενη φάση του κύκλου.
Ο Τεμαχιστής των 37kW δέχεται τεμάχια μεγ. 10cm. Το υλικό πρέπει να είναι ελεύθερο από όλα τα ξένα σώματα (βίδες, καρφιά, πέτρες κλπ.). Το ηλεκτρικό μοτέρ παρέχει κίνηση σε έναν άξονα, με σταθερή λεπίδα από βαμμένο χάλυβα με υψηλή σκληρότητα. Αυτά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και με πολύ χαμηλή φθορά (μπορούν να ξανατριφτούν, το ακονιστήρι είναι διαθέσιμο κατόπιν αίτησης).


2. Μύλος
Πρόκειται για σημαντικό βήμα καθώς το υλικό από το μύλο προωθείται από την πρώτη αντλία, περνάει από ένα μεταλλικό σφυρί που περιστρέφεται με υψηλή ταχύτητα. Το υλικό ψεκάζεται μέχρι να μπορεί να περάσει από ένα πλέγμα περίπου ενός (1) χιλιοστού. Ένας δεύτερος ανεμιστήρας σπρώχνει το υλικό μέσα στον κυκλώνα και στη συνέχεια γίνεται η λήψη από την πρέσα. Η σκόνη συλλέγεται από το φίλτρο της δομής


3. Η Πελλετιέρα Πρέσσα
Η πελλετιέρα Πρέσα, είναι μια μοναδική, κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία > που παράγει το προϊόν με το <Δονούμενο-Σύστημα>, και είναι επίσης σε θέση να στεγνώσει το υλικό. Έτσι είναι δυνατό με ένα υλικό έως και με 25% υγρασία, να παράγει pellets με κάτω του 10% υγρασία εξαγωγής. Αναπτύχθηκε από <Oliotechnology> και λειτουργεί σύμφωνα με αποκλειστικές και κατοχυρωμένες προδιαγραφές.
Πλεονεκτήματα:
- Καταναλώνει μόνο το ήμισυ περίπου της ενέργειας, σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες
εξοπλισμών, για την παραγωγή ενός τόνου πέλλετς από ξύλο.
- Στεγνώνει το υλικό στα 5% έως 15% εναπομένουσας υγρασίας, ανάλογα με το υλικό.
- Δεν απαιτεί γεννήτρια ατμού, ούτε συνδετικά υλικά.
- Για την παραγωγή ενός τόνου pellets δίχως ξηραντήρα (για υγρασία κάτω του 25%) απαιτούνται περίπου 15 € ανά τόνο pellets.

 

4. Ξηραντήρας
Ο Ξηραντήρας 60kW, δηλαδή το ηλεκτρικό στεγνωτήριο μπορεί να εγκατασταθεί πολύ εύκολα, είναι ανθεκτικό και η θερμοκρασία μπορεί να προγραμματιστεί και ελέγχεται από τον επεξεργαστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βιομάζα (τσιπς, φρούτα, βότανα, κλπ.) για αποξήρανση. Η αποτίμηση της υγρασίας, από όποια ποσοστά και αν είναι, δεν είναι αναγκαίο να κατεβεί πιο κάτω από 25%, λόγω της δυνατότητας που προσφέρει η πρέσα της πελλετιέρας. Σε τέσσερα επίπεδα με ηλεκτροκίνητους ιμάντες/μπάντες διατρέχει το θρυμματισμένο υλικό, ξεραίνεται και στεγνώνει για να καταλήξει στο ιμάντα τροφοδοσίας του μύλου.


5. Το Δονούμενο Κόσκινο ψύξης
Το δονούμενο κόσκινο ψύξης, διαχωρίζει και αφαιρεί τη σκόνη. Αυτή θα συγκεντρωθεί από το <Σύστημα Εξαερισμού> και επιστρέφει προς τον Μύλο.


6. Το Συσκευαστήριο
Αυτό το ημιαυτόματο συσκευαστήριο υψηλής ποιότητας είναι ειδικά σχεδιασμένο για pellets από βιομάζα, όπως το ξύλο, το άχυρο και κλπ. Μπορούμε να σας προσφέρουμε κατόπιν αίτησης, κενούς σάκους με στοιχεία επικοινωνίας σας μαζί και το λογότυπο. Αυτό το ημιαυτόματο συσκευαστήριο σας επιτρέπει να συμπληρώνεται, ζυγίζοντας ηλεκτρονικά και κλείνοντας σάκους των 5 έως 50kg.
 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

 

  • Ηλεκτρικοί Πίνακες
  • Πίνακες Αυτοματισμού για Βιομηχανική Χρήση
  • Στατικές μελέτες μεταλλικών κτιρίων (Βιομηχανικά κτίρια, Αποθήκες, Υπόστεγα, Πτηνοτροφεία, Βουστάσια, Ποιμνιοστάσια, Θερμοκηπιακές & Ειδικές Κατασκευές)
  • Ηλεκτρικοί πίνακες-αυτοματισμοί για βιομηχανικές εφαρμογές.
  • Συστήματα Αερισμού, Ψύξης, Θέρμανσης. Ηλεκτρονικά Όργανα.
  • Αντιανεμικά συστήματα πλαγιοκάλυψης για κτηνοτροφικές μονάδες.
  • Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ).

Η βιομάζα αποτελεί μια ανανεώσιμη μορφή ενέργειας γνωστή στον άνθρωπο εδώ και πολλά χρόνια. Με τον όρο ΒΙΟΜΑΖΑ ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό προέρχεται από ζωντανούς οργανισμούς όπως είναι το ξύλο, και άλλα δασικά προϊόντα.

1)Αγροτικά υπολείμματα (όπως κουκούτσια καρπών, πηρηνόξυλο).
2)Κτηνοτροφικά απόβλητα και απορρίμματα.
3)Απόβλητα βιομηχανικών τροφίμων.
4)Απόβλητα αστικά.
5)Ενεργειακά φυτά (αγριοαγκινάρα, μίσχανθος, γλυκός σόργος , ευκάλυπτος).

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας είναι :

ΒΙΟΑΕΡΙΟ

 

Το βιοαέριο αποτελεί μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, παράγεται από την αναερόβια χώνευση κτηνοτροφικών αποβλήτων (λύματα από χοιροστάσια, βουστάσια ή απόβλητα από μονάδες Βιολογικού καθαρισμού) Βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων καθώς και από αστικά οργανικά απορρίμματα. Το βιοαέριο περιέχει 50% 70% μεθάνιο ενώ το υπόλοιπο είναι διοξείδιο του Άνθρακα και μικρές ποσότητες άλλων αερίων.

Το βιοαέριο που παράγεται από βιομάζα, καίγεται σε μηχανές εσωτερικής καύσης για την συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με παράλληλη αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας των καυσαερίων και του ψυκτικού μέσου των μηχανών για να καλυφτούν οι ανάγκες της διεργασίας θέρμανσης των χωνευτήρων ή και άλλες ανάγκες κλιματισμού (π.χ. θέρμανση και ψύξη κτιρίων, κτηνοτροφικών μονάδων, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις κλπ.).

Το χωνευμένο τελικό προϊόν μπορεί να διαχωριστεί σε στερεό και υγρό λίπασμα, είναι απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς λόγω της μακράς παραμονής του στο χωνευτήρα και στην τελική δεξαμενή εναπόθεσης, είναι πλούσιο σε άζωτο, ασβέστιο κάλιο και φώσφορο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους καλλιέργεια με σημαντικά αποτελέσματα.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη, το συνεχώς διογκωμένο πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων και των απορριμμάτων, η αναζήτηση εναλλακτικών ενεργειακών πόρων, καθώς επίσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου, ανέδειξαν την παραγωγή βιοαερίου ως μια οικονομικά αποδεκτή και φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών βιοαερίου προσφέρει σειρά από πλεονεκτήματα και περιβαλλοντικά οφέλη όπως:

   >Οικονομική και περιβαλλοντικά αποδεκτή ανακύκλωση αποβλήτων
   >Μειωμένες οχλήσεις λόγω οσμών και παρουσίας εντόμων

Μια εγκατάσταση παραγωγής βιοαερίου δεν παρέχει μόνο τη δυνατότητα αξιοποίησης του ενεργειακού δυναμικού του βιοαερίου, αλλά συμμετέχει παράλληλα και στη συνολική επεξεργασία των αποβλήτων της γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας που τα παράγει, μειώνοντας κατά πολύ το ρυπαντικό τους φορτίο.

Η ALPHA ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΕ σε συνεργασία με την ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ NAHTEC αναλαμβάνει στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Αδειοδότηση & Kατασκευή και λειτουργία μονάδας.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

 

Ειδικότερα στο χώρου του πτηνοτροφείου κατασκευάζει δικό της ηλεκτρικό πίνακα με τα καλύτερα υλικά. Ο Προγραμματισμός όλων των λειτουργιών γίνεται μέσου PLC, και εφαρμόζει την τεχνολογία inverter σε κάθε κινητήρα με συνέπεια τον άριστο εξαερισμό του κτιρίου, όπως επίσης και την μεγάλη οικονομία σε ρεύμα. Παρέχει επίσης την δυνατότητα να αντλούμε συνεχώς όλα τα στοιχεία της εκτροφής πχ, βάρος πουλιών, ποσότητα νερού, ειδοποίηση για οιονδήποτε συγκεκριμένη βλάβη στο κινητό μας και στην Ελληνική γλώσσα. Με Οθόνη αφής [touch screen] Εάν είναι επιθυμητό έχει την δυνατότητα να επεκταθεί και να δώσει οπτικοακουστική επαφή του πτηνοτροφείου στον χρήστη μέσω δικτύου (SCADA).

Θέρμανση Χώρου στα Πτηνοτροφεία με θερμαντικό μέσο το Νερό

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου συστήματος, μια συσκευή Παραγωγής θερμότητας [Λέβητας] παράγει θερμότητα την οποία μεταφέρει στο θερμαντικό μέσο εγκατάστασης, δηλαδή το υλικό το οποίο θα αποθηκεύσει την θερμότητα και θα την μεταφέρει στο χώρο τον οποίο θέλουμε να αυξήσουμε την θερμοκρασία , που στην περίπτωση είναι το νερό.

Στο χώρο χρησιμοποιούμε θερμαντικά σώματα (FANCOILUNITS) τα οποία θα αποβάλλουν την αποθηκευμένη θερμότητα στο χώρο.

Στην εγκατάσταση αυτού του είδους έχουμε τα εξής Θετικά:

. Οικονομία, διότι δεν χάνουμε καθόλου θερμότητα στην ατμόσφαιρα, γιατί το νερό μπορεί να αποθηκεύσει τεράστια ποσά θερμότητας μέχρι να φθάσει στο σημείο βρασμού του.

. Μικρότερη κατανάλωση , λόγω της μικρότερης ποσότητας αερίου καυσίμου που εισέρχεται στο θάλαμο καύσης του λέβητα (Σύστημα ήπιας πρόσδοσης Θερμότητας).

. Ασφάλεια, διότι στους χώρους που θέλουμε να ζεστάνουμε , εισάγουμε μόνο νερό και όχι καύσιμο αέριο, με συνέπεια την οριστική εξάλειψη κινδύνου πυρκαγιάς.

. Ήπια αφύγρανση του χώρου, με αποτέλεσμα δημιουργία καλύτερων συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης.

 

Τα fun coils μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο με Λέβητες Αερίου αλλά και με Λέβητες Στερεών καυσίμων οπότε το κόστος θέρμανσης μειώνεται κατά 50%.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες
 

Στον εξοπλισμό πτηνοτροφείων διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων με αποκλειστικότητα τα ποιοτικά προϊόντα της VAL-co Αμερικής, όπως Ταΐστρες, πιπίλες, Σιλό, Υδροπάνελς, Ανεμιστήρες, και εξοπλισμούς χοιροτροφίας.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

Στις Κτηνοτροφικές μονάδες κεντρικά κατά μήκος της στέγης εφαρμόζει τον αυτόματο καβαλάρη [παπάς] για τον εξαερισμό του κτιρίου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα οι καλύψεις να γίνουν με πάνελς πλαστικοποιημένα από ειδικό φύλλο PVC , ώστε να αποφεύγονται οι μελλοντικές διαβρώσεις από τα οξέα.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

Το νέο κτίριο τύπου TOLL εξολοκλήρου με γαλβανισμένο σκελετό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ποιμνιοστάσιο, βουστάσιο, χοιροστάσιο ως οικονομική λύση με κάλυψη οροφής και πλευρών από πάνελ και με αυτόματο παπά (καβαλάρη). Έχει έγκριση τύπου.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

 

Βρείτε μας στο Youtube